Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Ruususuola hieno 500 g

Ruususuola-kristallisuola louhitaan käsin Bolivian vuoristosta. Ensimmäisen luokan tasalaatuiset Ruususuolakimpaleet valikoidaan huolella ja työstetään käsityönä ja pilkotaan pienemmiksi, lopuksi huuhdotaan ja jauhetaan. Nimi Ruususuola, tulee punertavasta väristä, joka syntyy mm. mangaanista ja raudasta. (EU:n tullilaboratorion toteamus)

Tarina kristallisuolan historiasta kertoo, että vuonna 1935 Paraguayn valkoinen sotilasjuntta sai öljymiljonääreiltä tehtäväkseen vallata Bolivian intiaanien öljyesiintymät. Samaan aikaan intiaanit löysivät vuoristosta kauniin ruusunväristä suolaa, jota toimitettiin Bolivian sotilaille, jotta nämä pystyisivät pitämään puolensa maahantunkeutujia vastaan. Suolan kerrotaan vaikuttaneen sotilaskuntoisuuteen niin, että kaikki öljylähteet jäivät Bolivian puolelle...(Lieneekö kyseessä ollut nestetasapainon saavuttaminen kuumissa pensasaro-olosuhteissa, joissa tarvitaan mineraalisuolatasapainoa veden lisäksi.)

Alkuperäinen Ruususuola-kristallisuola sisältää 28 kertaa enemmän hyvälaatuista rautaa kuin heidän tavallinen merisuolansa.( Nippon Shokuhin tutkimuskeskus). Japanissa Ruususuola-kristallisuolasta on tullut muutamassa vuodessa terveystietoisten ja kulinaristien suosima suola, jota saa vain erikoiskaupoista pienissä kauniissa pakkauksissa ja kalliiseen hintaan.


Japanissa myytävässä Ruususuola-pussissa on kuva lääketieteen tohtorista, Hattorista, joka on Hattorin Gastronomisen Akatemian perustaja ja johtaja. Hänet tunnetaan Japanin "Cheffinä" ja ravitsemuksen johtavana lääkärinä. Myös Shimabukuron kuvia on laitettu myyntipakkauksiin ja hänestä on tullut Japanin kansallissankari, johon hän itse suhtautuu huumorilla. RUUSUSUOLA-nimi on Masajon rekisteröimä tuotemerkki varustettuna taiteilija Aronin maalaamalla tunnuksella.

Mielenkiintoinen suola

Matti Kuosmanen

Boliviassa havaitsin, että intiaanit antoivat eläimille punertavia suolakimpaleita nuoltavaksi ja saman huomasi ystäväni ja työtoverini kirjailijatutkija Shimabukuro Japanista. Niinpä hän päätti kokeilla lehmillä mistä suolalaadusta ne pitävät eniten. Aina kun oli tuota ruusunpunaista suolaa tarjolla, niin lehmät halusivat valita sen mm. suolajärvisuolan, merisuolan ym. suolojen joukosta. Tämä haluttiin ensiksi selvittää Bolivian Santa Cruzissa toimivassa Japanin valtion kansainvälisen tutkimuslaitoksen JICA:n laboratoriossa Tri Kobayasin johdolla, hän on tutkimuslaitoksen spesialisti. Ensimmäiset kokeet osoittivat että työnimeltään Ruususuola sisältää arvokkaita mineraaleja siinä määrin että on lähetettävä näytteet Japaniin Nippon Shokuhin tutkimuslaitoksen jatkoanalyyseihin ja siellä ihastuttiin heti sen tasalaatuiseen väriin ja ominaisuuksiin ja myös mistä tuo punertava väri tulee. Sama tapahtui myöhemmin kun näyte toimitettiin Suomessa Otaniemen tullin laboratorioon. Samalla tavalla ihastuneena tutkija otti yhteyttä ja halusi keskustella suolan väristä. Siinä tuli esille että mm. rauta ja mangaani antavat punertavaa väriä niiden monien kymmenten aineiden joukosta, joita se sisältää.

Nippon Shokuhinin analyysit kertovat mm. että Ruususuola sisältää kaliumia 646 mg/100g ja luonnon suolajärvisuola 32.1 mg/100g eli 20 kertaisen määrän. Rautapitoisuus todettiin 28 kertaiseksi. Magnesiumpitoisuus todettiin 5.5 kertaiseksi verrattuna luonnon suolajärvisuolaan. (Bolivian Uyunista) Mainittakoon että luonnon suolajärvisuola on myös erinomaista suolaa.

Vuosien huolellisten kokeiden jälkeen eli vuonna 2002 Tokion Meksikolaisessa huippuravintolassa televisioitiin tilaisuus jossa Ruususuola valittiin Japanin parhaaksi suolaksi sen erinomaisen aromin ja erinomaisen mineraalikoostumuksen perusteella.

Sen jälkeen Miamin ruokamessuilla Ruususuola valittiin Miamin kalleimman 5 tähden hotellin huippuravintolan suolaksi.

Japanin sheffin eli ravitsemuksen johtavan lääkärin Hattorin perustama yritys on ottanut kunniatehtäväkseen alkuperäisen Ruususuolan markkinoinnin japanin kansalle. Myös meille Masajon väelle se on kunniatehtävä täällä Suomessa.

Syksyllä 2002 Pariisin ruokamessuilla Ruususuola esiteltiin ensikertaa eurooppalaisille Andien paviljongissa ja siellä oli mukana tutkija Masakatsu. Samalla hän vieraili Helsingissä ja ihastui muunmuassa suomalaiseen taidehistoriaan. Hän jätti englanniksi käännetyn kirjeen joka oli tarkoitettu messuvieraille ja sisälsi käyttösuositukset. Tämän vuoksi aloitimme Suomessa kenttätestauksen v. 2002. Tampereen, Helsingin ja Lahden alueen terapeutit ja lääkärit ovat olleet tässä työssä pioneereja. Työ jatkuu ja olisi hienoa jos esim. lääketieteen opiskelijat voisivat käyttää aitoa Ruususuola-kristallisuolaa tutkimuksissaan ja päättötöissään. Olen valmis auttamaan.
MK

Ps. Tällä hetkellä alkuperäistä Ruususuola-kristallisuolaa voidaan toimittaa Japaniin ja Suomeen sekä erikoistilauksesta Miamiin. Tuottaminen on hidasta ja suuren työn takana. Intiaani-isien ja -äitien työ on hyvin kunnioitettavaa ja tarkkuutta vaativaa. Luonnon- ja tieolosuhteet saattavat aiheuttaa välillä katkoja, joten suosittelemme aidon Ruususuola-kristallisuolan ystäville että pitäisitte pientä kotivaraa. Suomessa sen hinta on edullista verrattuna Japanin kalliisiin erikoiskauppoihin. Varakkaimmat voivat käydä Miamissa, sillä sheffi Nobu sanoi Suomen TV ohjelmassa että aitoa Ruususuolaa annetaan hotellin parhaille asiakkaille. Minä olen vanha partiolainen ja rakastan retkiä luontoon, mutta en ilman ystäviä ja Ruususuola-kristallisuolaa sekä Intiaanisokeri-täysruokosokeria.

SOLE-juoman ohje:

Nestemäinen auringonvalo

Sole on puhtaasta vedestä ja kristallisuolasta valmistettu liuos, joka sisältää suolan kristallikiteisiin varastoitunutta energiaa. Sen nimi tulee latinankielisestä sanasta Sol, joka tarkoittaa aurinkoa. Solessa yhdistyy veden ja suolan synergia, ja Sole onkin kehon energiatasapainoa ylläpitävää “elävää ravintoa”.

Kun vesi ja suola yhdistyvät, niiden geometrinen rakenne muuttuu ja suolan ja veden ionit hydrolysoituvat. Näin syntyy kokonaan uusi aine, jossa vesi ei ole enää vettä eikä suola suolaa. Molemmat elementit ovat ionisoituneita ja vapauttavat näin ollen oman olomuotonsa ja niihin varastoituneen energian.

Kristallisuola sisältää kaikki ne mineraalit ja alkuaineet joista kehomme on rakennettu. Miljoonien vuosien puristuksesta seuranneen kristallikiteisen rakenteen ansiosta orgaanisen suolan mineraalit pystyvät läpäisemään solukalvomme ja imeytymään elimistöömme. Solessa nämä mineraalit ovat meille helposti käytettävässä olevassa muodossa.

Solen avulla voidaan:
- pitää yllä ja stimuloida kehon energia- ja nestetasapainoa
- tasata kehon PH- tasoa
- puhdistaa elimistöä ja suojata sitä useilta sairauksilta (mm. vatsavaivat, pahoinvointi, närästys)
- puhdistaa ihoa sisäisesti


Solen valmistaminen:
Täytä kannellinen lasiastia lähdevedellä. Lisää veteen kourallinen Ruususuola-paloja. Suolaliuos on täysin kyllästetty, kun suolapalat eivät enää liukene veteen. Voit lisätä purkkiin suolapaloja ja vettä tarpeen mukaan. Purkin pohjalla on hyvä olla imeytymätöntä suolaa merkkinä siitä, että liuos on kyllästettyä. Sole on puhdasta, luonnostaan steriiliä. Sole ei myöskään vanhene, ja sitä voi säilyttää huoneenlämmössä. Pidä kantta purkin päällä suojataksesi sitä pölyltä.

Solen käyttö: Lisää Solea teelusikallinen lasilliseen raikasta vettä ja nauti joka aamu tyhjään vatsaan, puoli tuntia ennen ateriaa. Sole tulee nauttia joka aamu, säännöllisyys on tärkeää kehon energiatason kannalta. Muista myös juoda tarpeeksi vettä päivän aikana!

Tuotteita varastossa: 2 kpl

Tuotteen paino: 1 kg

Hinta:5.00 €