Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Intiaanisokeri 800g


Intiaanisokeri-nimitys on annettu arvostuksesta intiaanien työtä kohtaan, koska he ovat pelastamassa arvokasta maailmanrauhanperintöä. Japanin Okinawalla täysruokosokeria on tuotettu yli 400 vuotta yhtäjaksoisesti, ja se tunnetaan nimellä perinne Kokuto. Sen mestarikunta on syntynyt 450-vuotisen rauhan- ja ystävyydentyön seurauksena naapurikansojen kanssa. Valtion yliopisto on erottanut perinnetuotteen kaupallisista eli niistä, joihin on lisätty halpoja teollisuussokereita, jolloin pääravintoainepitoisuudet ovat pudonneet murto-osaan. Tuottaminen on noin tuhat kertaa hitaampaa kuin teollisuussokerin valmistus ja esim. Bolivian suurimman tavallisen sokeritehtaan pääasantuntija sanoi että hänestä se on taidetta joka vaatii jatkuvaa ponnistelua.

INTIAANISOKERI-nimi on Masajon virallinen tuotemerkki ja yrityksen aputoiminimi. Alkuperäisen Intiaanisokeri-täysruokosokerin tunnistaa intiaanitaiteilija Aronin maalaamasta Inka-kuriiri juoksijasta.

Intiaanisokeri-täysruokosokeri on säilytettävä kuivassa ja suojeltava auringolta ja voimakashajuisilta tuotteilta ja mielellään tiiviissä astiassa, niin että sen aromi säilyy pidempään.

ERI SOKERILAADUT

Täysruokosokeri

Kuivattua, mutta muuten käsittelemätöntä sokeriruokomehua, jota tuodaan joko jauheena tai paloina. Tuotetta käytetään tavallisen valkoisen sokerin sijasta terveellisempänä vaihtoehtona. Tuotteen sokeripitoisuus kuiva-aineesta polarimetrisesti määritettynä on 89.5%. (EU:n Tullihallituksen virallinen luokitus 1999. Helsinki)

Japanin Tieteen ja Teknologian laitoksen vastaava määritys on 89.7 %, loput käsitetään mineraaliaineiksi, joihin sisältyvät pääravintoaineet ja hivenaineet.

EU:n Elintarvikevirasto nimitti vuonna 2000 johtaja Kalevi Salmisen johdolla Intiaanisokerin täysruokosokeriksi.

Raakaruokosokeri syntyy kun sokeriruokomehusta erotetaan melassi ja puhdistetaan kiteyttämällä ensimmäisen kerran. Raakasokerin sisältämien kivennäisaineiden määrä vaihtelee riippuen puhdistuskertojen lukumäärästä.

Valkoinen sokeri on jalostuksen lopputuote, jota on puhdistettu niin monta kertaa, että jäljellä on mahdollisesti vain aavistus mineraalisuoloista.

Melassi syntyy jalostuksessa sivutuotteena ja siihen jäävät sokeriruokomehussa olevat kivennäisaineet ja vitamiinit. Se on juoksevaa, tummaa väriltään ja voimakkaan makuista.

Fariinisokeri on valkoista sokeria, johon on lisätty hieman melassia. Sokerin väri ei johdu siitä, tuotetaanko sokeri juurikkaasta tai ruo'osta vaan jalostusasteesta.

Sisällön vertailutaulukko täysruokosokerille ja muille makeutusaineille

Sokerista on tehty tutkimukset Japanin tieteen ja teknologian laitoksella resurssientutkimusosastolla.
Tulokset ovat nähtävillä JAPAN FOOD STANDARD INGREDIENTS TABLE 4th revision julkaisussa.

Ravintoainemäärät 100g/syötävää osaa kohti

Täysruokosokeri Raakaruokosokeri Kidesokeri / valkoinen sokeri Tomusokeri / pölysokeri
Energiaa 352 kcal 383 kcal 384 kcal 387 kcal
1473 kJ 1602 kJ 1607 kJ 1619 kJ
Vettä 5 g 0,6 g 0,8 g 0 g
Proteiinia 1,7 g 0,2 g 0 g 0 g
Rasvaa 0 g 0 g 0 g 0 g
Hiilihydraatteja 89,7 g 98,7 g 99,2 g 100 g
Kivennäisaineita 3600 mg 500 mg 0 mg 0 mg
Kalsiumia 240 mg 50 mg 1 mg  
Fosforia 31 mg 3 mg   0 mg
Rautaa 4,7 mg 1,8 mg 0,1 mg 0,1 mg
Natriumia 27 mg 4 mg 2 mg 1 mg
Kaliumia 1100 mg 130 mg 3 mg 2 mg
B1 vitamiinia 0,05 mg 0,01 mg 0 mg 0 mg
B2 vitamiinia 0,07 mg 0,03 mg 0 mg 0 mg
Niasiinia 0,8 mg 0,4 mg 0 mg 0 mg

Aminohapot:

Täysruokosokeri Raakaruokosokeri Kidesokeri / valkoinen sokeri Tomusokeri / pölysokeri
Isoleusiini 30 mg - - -
Leusiini 40 mg - - -
Lysiini 20 mg - - -
Metioniini 10 mg - - -
Fenyylialaniini 20 mg - - -
Tyrosiini 70 mg - - -
Treoniini 30 mg - - -
Tryptofaani 10 mg - - -
Valiini 40 mg - - -
Arginiini 20 mg - - -
Histidiini 10 mg - - -
Alaniini 50 mg - - -
Asparagiinihappo 460 mg - - -
Glutamiinihappo 130 mg - - -
Glysiini 40 mg - - -
Proliini 30 mg - - -
Seriini 30 mg - - -

Namnet indiskt socker ges av uppskattning för indianernas arbete, eftersom de räddar världsfredens värdefulla arv. I Okinawa, Japan, har helt rörsocker producerats kontinuerligt i över 400 år, och det är känt som Kokuto-traditionen. Dess mästerskap har fötts som ett resultat av 450 år av freds- och vänskapsarbete med grannländer. Statens högskola har separerat den traditionella produkten från de kommersiella, det vill säga de som tillsatts billiga industrisocker, varvid huvudnäringsinnehållet har sjunkit till en bråkdel. Produktionen går ungefär tusen gånger långsammare än produktionen av industrisocker och till exempel sa chefsexperten för den största vanliga sockerfabriken i Bolivia att det för honom är en konst som kräver ständig ansträngning.

Namnet INDIAN SUGAR är Masajos officiella varumärke och företagets dotterbolagsnamn. Det ursprungliga indiska sockerrörsockret kan kännas igen av inkakurirlöparen målad av den indiske konstnären Aron.

Helt indisk rörsocker måste förvaras torrt och skyddat från solen och starkt luktande produkter, och gärna i en tät behållare, så att dess arom förblir längre.

OLIKA KVALITETER AV SOCKER

Helt rörsocker

Torkad men i övrigt obehandlad sockerrörsjuice, som importeras antingen i pulverform eller i bitar. Produkten används istället för vanligt vitt socker som ett hälsosammare alternativ. Sockerhalten i produkten är 89,5 %, bestämt med polarimetri. (Officiell klassificering av EU:s tullstyrelse 1999. Helsingfors)

Motsvarande bestämning av det japanska institutet för vetenskap och teknik är 89,7%, resten förstås som mineraler, som inkluderar de viktigaste näringsämnena och spårämnena.

År 2000 utsåg EU:s livsmedelsbyrå, under ledning av direktör Kalevi Salminen, indiskt socker som helt rörsocker.

Rårörsocker skapas när melass separeras från sockerrörsjuice och renas genom kristallisation för första gången. Mängden mineraler som finns i råsocker varierar beroende på antalet reningstider.

Vitt socker är slutprodukten av bearbetningen, som har förfinats så många gånger att det kanske bara finns en aning mineralsalter kvar.

Melass skapas som en biprodukt under bearbetningen, och mineralerna och vitaminerna i sockerrörsjuicen finns kvar i den. Den är rinnig, mörk i färgen och starkt smaksatt.

Rinsocker är vitt socker som man har tillsatt lite melass i. Sockrets färg beror inte på om sockret är framställt av betor eller sockerrör, utan på bearbetningsgraden.

Innehållsjämförelsetabell för helt rörsocker och andra sötningsmedel
Forskning har gjorts på socker vid Japan Science and Technology Institute i resursforskningsavdelningen.
Resultaten kan ses i publikationen JAPAN FOOD STANDARD INGREDIENTS TABELL 4:e revisionen.

Tuotteita varastossa: 10 kpl

Tuotteen paino: 0.8 kg

Hinta:10.00 €